Om mig

Ulrika Schelwander

Specialist inom organisations- och ledarutveckling samt författare av boken “Ledaren, individen, gruppen”.

Jag hjälper ledare att bygga förändringsförmåga genom att fördjupa deras förståelse för de mänskliga behoven som formar oss alla, och utveckla ett starkt personligt ledarskap som skapar trygghet och leder hållbar förändring. Med över 25 års erfarenhet av organisationsutveckling, ledarskap och förändringsarbete – där människorna i organisationen står i centrum – har jag lärt mig att fördjupad kunskap om komplexa system är nyckeln till framgång. I en föränderlig värld kan vi inte detaljstyra organisationer eller driva enstaka förändringsinitiativ; vi måste istället skapa en flexibel grund i hela organisationen som gör det möjligt att möta ständiga förändringar och att snabbt kunna anpassa oss. Jag stöttar ledare i detta genom ett djupt och mänskligt perspektiv där de utvecklar förmågan att se och förstå människorna bakom varje roll samt hur de olika delarna i organisationen påverkar och är beroende av varandra.

Min styrka ligger i att förstå människor, deras behov och skapa äkta engagemang genom empati och närvaro. Jag arbetar med att utveckla lättrörliga arbetssätt som bygger på syfte, uppdrag, delaktighet och nära dialog – för att skapa en kultur av lärande och samarbete i organisationen. Jag tror starkt på människors vilja och förmåga att utvecklas, och vet att med rätt förståelse kan vi driva engagemang och hållbar förändring.

Mitt mål är att hjälpa dig och din organisation att prestera bättre, må bättre och växa tillsammans i förändring. Jag har modet att utmana dig till att tänka och agera annorlunda – för att skapa de verkliga och långsiktiga förändringarna som behövs i dagens samhälle.

Bok – Ledaren, individen, gruppen

Med “Ledaren, individen, gruppen” får du både de insikter och verktyg du behöver för att bygga framgångsrika, högpresterande team, samtidigt som du själv utvecklas som ledare. Boken fungerar både som en inspirerande reflektionsresa och en praktisk guide för att utveckla dina ledarskapsförmågor på djupet.
Äkta ledarskap handlar om att förstå människorna bakom varje roll – det är genom empati och dialog som vi skapar varaktig förändring.
– Ulrika Schelwander

Kunder